PNL a depus un proiect pentru eliminarea supraaccizei la carburanți

0
1718

Robert Sighiartău, secretar general al PNL, a anunţat miercuri depunerea unui proiect legislativ ce vizează eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor cu timp parţial de muncă, transmite Agerpres.

Liberalul speră că proiectele vor trece în Parlament cu susținerea tuturor partidelor de opoziție.

„Am depus, împreună cu colegi parlamentari PNL, propunerea legislativă care vizează eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parţial, precum şi eliminarea supraaccizei la carburanţi. Ne vom lupta în comisii şi în plen pentru reuşita acestui proiect reparatoriu şi benefic pentru locurile de muncă, nivelul de trai şi economie”, a scris Robert Sighiartău pe pagina sa de socializare.

Potrivit expunerii de motive a acestui proiect legislativ, impozitarea contractelor cu timp parţial de muncă la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară duce la o creştere a şomajului în rândul tinerilor, în special în rândul studenţilor şi al absolvenţilor de liceu.

În ce priveşte accizele la carburanţi, cei din PNL cer diminuarea la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017. Liberalii propun ca cele două măsuri să fie implementate începând cu 1 ianuarie 2020. Secretarul general al PNL a făcut un apel către parlamentarii Opoziţiei, dar şi către cei ai PSD şi ALDE, să susţină această iniţiativă legislativă.

„Îi chemăm alături de noi pe toţi parlamentarii Opoziţiei, pe cei de la UDMR şi din grupul minorităţilor naţionale. Îi chemăm să voteze propunerea noastră legislativă chiar şi pe cei din PSD şi ALDE care realizează, în al treisprezecelea ceas, cât de mult rău au făcut aceste măsuri luate de guvernele PSD-ALDE”, a mai scris Sighiartău pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.