Compania românească Dedeman a cumpărat 23% din ALRO Slatina

0
1820

Compania românească Dedeman deținută de frații Pavăl a cumpărat 23,26% din ALRO, prin Pavăl Holding, în cadrul plasamentului privat inițiat de acționarii majoritari. De asemenea, doi manageri executivi ai ALRO, președintele Consiliului de Administrație – Marian Năstase și Directorul Financiar – Genoveva Năstase au cumpărat 600.000 de acțiuni în tranzacția privată, plătind 1,8 milioane de lei.

Acționarul majoritar, Vimetco N.V., a informat recent ALRO că a derulat, împreună cu acționarul Conef S.A., o ofertă de vânzare de tip plasament privat accelerat, a unui pachet de acțiuni ALRO, reprezentând un procent cumulat de aproximativ 33,77% din capitalul social al emitentului, adresată unor investitori instituționali, potrivit unei informări transmise Bursei de Valori București.

Tranzacțiile sunt în curs de decontare și după finalizarea lor, ALRO va informa investitorii și publicul interesat cu privire la noua structură a acționariatului, potrivit prevederilor legale. În urma acestei operațiuni, Conef S.A. va disponibiliza întregul pachet de acțiuni pe care îl deține în ALRO, iar acționarul majoritar Vimetco N.V. va deține în continuare un pachet de circa 54,19% din capitalul social al emitentului ALRO.

ALRO este unul dintre cei mai mari consumatori de energie din România, din cauza procesului de fabricație al aluminiului.

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. – producătorul de aluminiu primar si procesat, Alum S.A. – producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. – societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. – societate de tip holding și Bauxite Marketing Ltd – marketing. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

Grupul ALRO este deținut de omul de afaceri rus Vitali Matsitsky.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.