Grupul energetic Tinmar, controlat de omul de afaceri Augustin Oancea, a obţinut 1,1 mld. lei doar din furnizarea de energie electrică în primul semestru, o creş­te­re de 12%, în vreme ce celelalte divizii ale grupului – de combustibili şi gaze naturale – au ră­mas constante la nivelul de anul trecut.

Circa 70% din businessul Tin­mar vin din furnizarea de energie.

La finalul lui 2015, conducerea Tinmar a luat decizia de a separa struc­tura grupului în trei companii dife­rite în funcţie de obiectul tran­zac­ţionat. Măsura a fost luată ca ur­mare a dimensiunii considera­bile la care ajunsese grupul.

În urma acestui proces de divi­zare, au rezultat trei companii dis­tinc­te, toate controlate de Oancea – Tinmar Energy, Tinmar Oil şi Tinmar Gas.

În ultimul an, după reorganizare şi după criza din iar­nă de pe piaţa energiei, Tinmar a pierdut unii dintre cli­en­ţii mari industriali pentru care era furnizor, printre care NEPI, cel mai mare proprietar de malluri şI birouri din România.

„E o fluctuaţie de clienţi în piaţă, în general pe partea de clienţi non-casnici, unde suntem noi prezenţi în prin­cipal. Fluctuaţiile de preţ la energie au determinat şi aceste fluctuaţii de clienţi. Clienţi casnici avem doar câteva mii“, spune Oancea.

Tinmar are o cotă de piaţă de 12% pe piaţa consu­matorilor industriali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.