Rosneft continuă să facă achiziții, luni a preluat Essar Oil din India

0
1672

Compania Essar Oil a anunțat că a finalizat vânzarea activelor sale din India către un consorțiu condus de grupul petrolier rus Rosneft, în schimbul sumei de 12,9 miliarde de dolari, finalizare care vine la 10 luni de la anunțarea acestei tranzacții în data de 15 octombrie 2016 cu ocazia summitului BRICS de la Goa.

La rândul său Rosneft, companie controlată de statul rus, a informat că a finalizat cu succes tranzacția privind preluare a 49,13% din acțiunile Essar Oil Limited. Separat, un consorțiu de investiții compus din traderul elvețian Trafigura și compania rusă United Capital Partners (UCP) a încheiat la rândul său o tranzacție privind preluare unui pachet separat de 49,13% din acțiunile Essar, a adăugat Rosneft, conform Agerpres. “Împreună cu partenerii notării intenționăm să sprijinim compania să își îmbunătățească în mod semnificativ performanțele financiare și, pe termen mediu, să adopte o strategie de dezvoltare a activelor”, a declarat directorul general de la Rosneft, Igor Sechin.

Această tranzacție întărește legăturile dintre cel mai mare producător mondial de petrol și țara cu cea mai rapidă creștere a consumului de combustibil, ajutând totodată Rosneft să intre pe piața distribuției de combustibili din India. Essar Oil are o rafinărie cu o capacitate de procesare de 400.000 de barili pe zi la Vadinar, pe coasta de Vest a Indiei, și de asemenea distribuție carburanți printr-o rețea de 3.000 de benzinării din India.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.