Centrala electrică Brazi, deţinută de OMV Petrom, este disponibilă în prezent la 100% din capacitatea de 860 de MW, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, luni, începând cu ora 17:00, cel de-al doilea grup generator a devenit disponibil, după înlocuirea transformatorului avariat.

„Centrala de la Brazi, la capacitate maximă, poate acoperi până la 10% din consumul mediu orar de electricitate al României. Reamintim că, începând cu sfârşitul lunii septembrie 2016, OMV Petrom s-a confruntat cu avarii la două transformatoare. În perioada octombrie 2016-aprilie 2017, centrala a funcţionat la 50% din capacitate, iar în perioada aprilie-iunie 2017 a fost complet indisponibilă”, menţionează sursa citată.

La finalul anului trecut, un grup al centralei a fost oprit pentru că s-a defectat un transformator, iar spre finalul lunii aprilie a fost oprit şi al doilea, aşa că centrala a fost oprită în totalitate. Primul grup a fost repornit abia pe 5 iulie, deci centrala a funcţioat la jumătate din capacitate până acum. Din cauza defectiunilor, producţia de energie electrică a OMV Petrom a fost de doar 0,91 TWh de energie electrică în primul semestru din acest an.

Centrala Brazi este cel mai mare proiect privat de investiţii greenfield din sectorul energetic din România, fiind pusă în funcţiune în 2012, cu investiţii de 530 de milioane de euro.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.