Ministerul Energiei vrea noi membri ai C.A. la Oil Terminal

0
1563

Ministerul Energiei a cerut convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Oil Terminal Constanţa, în calitate de acţionar majoritar, propunând pe ordinea de zi revocarea unor membri ai Consiliului de Administraţie, arată un document transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ministerul Energiei, care deţine 59,62% din capitalul social al companiei, a solicitat astfel convocarea adunării generale ordinare a acţionarilor, având pe ordinea de zi: ”revocarea unor membri ai Consiliului de Administraţie de la societatea Oil Terminal” şi ”numirea membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie de la societatea Oil Terminal pe locurile rămase vacante” în urma revocării de la punctul 1, arată documentul. În aceeaşi şedinţă se va stabili durata mandatului membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie, precum şi remuneraţia membrilor provizorii ai consiliului.

Oil Terminal a înregistrat un profit net de 11,41 milioane lei în primul semestru al acestui an, în scădere cu aproape 22% faţă de prima parte a anului trecut, de 14,55 milioane lei. Veniturile din exploatare au atins 76,8 milioane lei, în scădere cu circa 3% faţă de primele şase luni ale anului anterior, conform News.ro. Oil Terminal Constanţa are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi şi este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Principalii competitori pe piaţa internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galaţi, Frial SA Constanţa şi Minmetal SA Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.