Transelectrica, compania naţională de transport al energiei electrice, a anunţat astăzi că a fost sancţionată de ANRE cu o amendă de 2,4 milioane lei pentru şapte contravenţii legate de calculul tarifelor, compania având posibilitatea să achite în termen de cel mult 15 zile jumătate din minimul amenzii totale prevăzute de actul normativ, de 70.000 lei.

”Transelectrica informează publicul investitor asupra faptului că in data de 27 august 2019 ANRE a emis procesul verbal de constatare si sancţionare nr. 74109 prin care a stabilit sancţionarea Companiei, în conformitate cu art. 93 alin. (2) pct. 2 lit. c) din Legea energiei electrice si a gazelor naturale nr. 123/2012, pentru nerespectarea de catre operatorul de transport si de sistem a obligatiilor prevazute la art. 15 din Regulamentul (CE) nr. 714/2009, pentru un număr de şapte contravenţii cu amendă în cuantum total de 2.400.000 lei, Compania având posibilitatea să achite în termen de cel mult 15 zile de la data comunicării procesului verbal, jumătate din minimul amenzii totale prevăzute de actul normativ, in cuantum de 70.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 94 din Legea Energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu prevederile art. 28 alin. (1) din Ordonanta de Guvern nr. 2 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile şi completările ulterioare”, se arată în anunţul publicat de Transelectrica la BVB.

În acest context, compania spune că va analiza motivaţia prezentată în procesul-verbal pentru a-şi exercita dreptul de a contesta în instanţă eventualele neregularităţi existente în cadrul acestuia.

Articolul 15 din Regulamentul (CE) nr. 714/2009 prevede că ”nu ar fi oportun să se aplice tarife calculate pe baza distanţei sau, în cazul în care există un sistem corespunzător de semnale de localizare, un tarif specific care să fie plătit doar de exportatori sau importatori, în plus faţă de tariful general pentru accesul la reţeaua naţională”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.