Upetrom intră în insolvență din cauza pierderilor

0
1640

Upetrom 1 Mai, companie deținută de Gabriel Comănescu, a intrat în insolvenţă din cauza pierderilor, care anul trecut cumulau 4,34 milioane euro. Compania a înregistrat pierderi consecutive în ultimii șapte ani. PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services IPUR a fost desemnat administratorul judiciar al societăţii.

Upetrom este o companie care are ca obiect de activitate fabricarea utilajelor pentru extracţia hidrocarburilor şi construcţii, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de puţin peste 29 de milioane de lei (aprox. 6,5 milioane de euro), dar a înregistrat pierderi de 19,3 milioane de lei (aprox. 4,3 milioane de euro). Upetrom 1 Mai a înregistrat pierderi în ultimii şapte ani, iar datoriile la sfârşitul lui 2016 se ridicau la 240 de milioane de lei. Omul de afaceri Gabriel Comănescu a cumpărat în 2001 fabrica de echipamente petroliere1 Mai Ploieşti, redenumită apoi în Upetrom, cu o suprafaţă de teren cât pentru zece Case ale Poporului, conform economica.net.

Pentru acest an, reprezentanţii companiei au declarat recent că se aşteaptă la o creştere cu 35% a cifrei de afaceri. Upetrom avea la sfârşitul anului trecut un număr de 435 de angajaţi, iar în ultima lună alte 30 de persoane au fost recrutate.

Gabriel Comănescu mai deţine şi Grup Servicii Petroliere, parte din GSP Holding, un furnizor de servicii integrate pentru industria de petrol și gaze care oferă servicii în domenii precum: foraj, construcții marine, shipping, aviație, șantiere navale, proiectare, logistică, catering, instruire, desfășurând operațiuni în întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.