NN Group îşi reduce sub 5% expunerea pe Transgaz

0
1722

NN Group, societate-mamă a patru entităţi cu expuneri în cadrul Transgaz (TGN), deţine în prezent 0,568 milioane de acţiuni TGN, echivalentul a 4,98% din capitalul social al transportatorului naţional de gaze naturale, după ce anterior avea o participaţie de 5,01%.

Fondul de Pensii Administrat Privat NN deţine cel mai mare pachet de acţiuni dintre cele patru, respectiv 0,455 mil, echivalentul a 3,87% din capitalul social al transportatorului de gaze naturale, urmat de NN Investment Partners Luxembourg cu o expunere de 0,78%

Reducerea pachetului de acțiuni a survenit la data de 29 august, cotele deținute de fiecare companie din NN Group N.V. fiind următoarele:

  • Fondul de Pensii Facultative NN ACTIV ( administrat de către administratorul de fonduri de pensii
    facultative NN Asigurări de Viată SA) – 15.359 acțiuni, reprezentând 0,13% din capitalul social al
    societății;
  • Fondul de Pensii Facultative NN OPTIM ( administrat de către administratorul de fonduri de pensii facultative NN Asigurări de Viată SA) – 23.289 acțiuni, reprezentând 0,20% din capitalul social al societății;
  • Fondul de Pensii Administrat Privat NN ( administrat de către NN Pensii S.A.F.P.A.P. SA) – 455.430 acțiuni, reprezentând 3,87% din capitalul social al societății;
  • NN Investment Partners Luxembourg SA – 92.207 acțiuni, reprezentând 0,78% din capitalul social al societății.

În total, NN Group deține în prezent un număr de 586.285 acțiuni, reprezentând 4,98% din capitalul social al SNTGN Transgaz SA și a numărului de voturi în AGA.

Reamintim faptul că pragul de 5% din acțiunile Transgaz fusese depășit de Grupul NN pe 2 septembrie 2016, tranzacția fiind de asemenea raportată la BVB.

Obligația raportării modificărilor survenite la anumite praguri valorice ale pachetelor de acțiuni la companiile de stat a fost introdusă prin Legea nr. 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață care prevede că „în cazul în care un acționar dobândește sau înstrăinează acțiuni ale unui emitent, care sunt admise la tranzacționare pe o piață reglementată și cărora le sunt anexate drepturi de vot, acționarul este obligat să notifice emitentului procentul de drepturi de vot pe care le deține în urma achiziției sau cesiunii în cauză, atunci când procentul respectiv atinge, depășește sau scade sub unul din pragurile de 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 33%, 50% și 75%. Drepturile de vot se calculează pe baza ansamblului acțiunilor la care sunt anexate drepturi de vot, chiar dacă exercitarea acestora este suspendată. Această informație este, de asemenea, furnizată pentru ansamblul acțiunilor care aparțin aceleiași categorii și cărora le sunt anexate drepturi de vot”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.