Cosmin Ghiţă, un tânăr de 28 de ani fără experienţă în energie nucleară, cu studii de economie, a fost numit director general al Nuclearelectrica (SNN) pe o perioadă de patru luni, a anunţat ieri pe bursa compania de energie nucleară.

“Propunerea domnului Cosmin Ghiță pentru funcția de director general al SNN, cu mandat provizoriu de 4 luni, a fost realizată de către Comitetul de Nominalizare și Remunenare, din cadrul Consiliului de Administrație, întrunit în ședință în data de 21.08.2017”, se menționează în comunicat.

Conform sursei citate, prelungirea mandatului de 4 ani cu încă un mandat provizoriu de 4 luni al actualului director general, Daniela Lulache, expiră la data de 1 septembrie 2017.

Cosmin Ghiță și-a luat licența la Bates College, Lewiston ME (Statele Unite ale Americii) cu lucrarea “Rolul inegalității economice în liberalizarea comerțului din dictaturile bogate în resurse petroliere”.

Acesta a lucrat, printre altele, ca și consilier relații publice și guvernamentale la Chevron România, manager relații publice pentru România și Moldova la Medtronic România, consilier de stat în Aparatul de lucru al prim-ministrului (din aprilie 2017 până în prezent) și din iunie 2017 a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale a Uraniului.

AGERPRES/(AS-editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Anda Badea)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.